Genel

Neuralink İnsan Deneyleri Bu Yıl Başlayabilir

Neuralink’in misyonu, ölümcül nörolojik hastalıkları büyük ölçüde iyileştirmek için çığır açan beyin-makine arayüzlerini kullanmak ve cihazları sadece zihin kullanarak kontrol etmeyi sağlamak. FDA bu yıl insan deneylerini onaylarsa, Elon Musk’ın önderliğindeki şirket, bu yönde büyük bir adım atabilir. Neuralink daha önce primatlar ve domuzlar üzerinde deneyler gerçekleştirmişti. Bu deneylerin sonuçları oldukça başarılı bulundu ve istenilen performansa ulaşıldı.

Elon Musk, insan beyni ve makineler arasında doğrudan iletişim kurmayı hedefleyen Neuralink projesini 2017’de tanıtmıştı. Geliştirilmekte olan teknoloji, kesinlikle ilginç birçok uygulama taşıyor olsa da, şirketin henüz insanlar üzerinde gerçekleştirdiği deneyler bulunmuyor. Ancak bu durum, Musk’ın geçtiğimiz günlerde Neuralink’in insan deneylerine bu yıl başlamak için FDA onayını beklediklerini açıklamasıyla değişebilir. SpaceX ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk, bir Twitter kullanıcısının felç olduğu için Neuralink deneylerine katılmak istemesi üzerine, FDA onayının gelmesi sonucunda bu yıl denemelerin başlayabileceği müjdesini verdi.

Belirli bir engeli bulunan insanların engellerini ortadan kaldırmak, Neuralink projesinin en büyük hedefleri arasında. Ayrıca yeni teknoloji ile Demans ve Alzheimer hastalığı gibi diğer nörolojik hastalıklar da potansiyel olarak iyileştirilebilecek veya önemli ölçüde daha az ölümcül hale getirilebilecek. Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Clubhouse’da katıldığı bir Talk Show’da, Neuralink’in ilerlemesinin hangi seviyede olduğundan bahsetti. Musk, “Kafatasında kablosuz implant olan ve zihnini kullanarak video oyunları oynayabilen minik bir maymunumuz var.” diyerek beklentiyi de oldukça yükseltti.

Son olarak, vadettiği şeylerle birlikte çok önemli bir teknoloji olan Neuralink’in ne zaman hayata geçeceğine dair henüz bir bilginin bulunmadığını belirtelim.

Daha Fazla Göster

Mühendis Çekmecesi

Yöneticilerin Kontrol Sağladığı Ortak Kullanım Yönetim Hesabı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu