Genel

Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen 50 Web Sitesi Açıklandı

Artık herkes interneti kullandığından, dünyanın en çok ziyaret edilen web sitelerinin hangisi olacağını tahmin etmeniz çok kolay. Hepimiz bunları günlük olarak kullanıyoruz ve istatistik açısından neredeyse rakipsiz olmalarının sebebi de yoğun bir kullanıcı kitlesine hizmet vermeleri. Peki açıklanan verilere göre dünyanın en popüler 50 web sitesi hangileri? Gelin birlikte inceleyelim.

En çok kullanılan ve haliyle bu listeye dahil edilmesi gerektiğini düşündüğünüz siteler yüksek ihtimalle Google, Youtube ve Facebook olacaktır. Böyle düşünüyorsanız haklısınız, tahmininiz doğru. İlk üç web sitesi -aylık sayfa görüntülemelerine göre- Google (92,5 milyar görüntüleme), YouTube (34,6 milyar görüntüleme) ve Facebook (25,5 milyar görüntüleme). İstatistik şirketlerince açıklanan en çok ziyaretçi akınına uğrayan web siteleri uzun zamandır bu üç web sitesi oluyor. Şaşırtıcı olduğu söylenemez çünkü teknolojiyle yaşadığımız hayatımızda en çok bu sitelerde vakit geçirdiğimiz aşikar. Bu ilk üç web sitesinin bir araya getirdiği ziyaretçi sayısını farklı bir açıdan yorumlarsak; Google, Youtube ve Facebook toplamda bir ayda 152 milyar ziyarete uğramış ve bu sayı tek başına listede adı kalan 47 web sitesinin ziyaretçi sayısının tamamına tekabül ediyor.

Ancak bu listeyi dünyadaki en yüksek trafik alan 50 web sitesine yükselttiğinizde, bilmediğiniz pek çok başka şaşırtıcı istatistik kullanıcıları karşılıyor. Aslında üzerinde durulması gereken kısım da tam olarak burası diyebiliriz.

Coronavirus pandemisi meydana geldiğinden beri insanlar çalışmak, öğrenmek, iletişim kurmak ve alışveriş yapmak için çevrimiçi platformlara daha fazla bağımlı hale geldi. Haliyle internet sitelerinde çok fazla kişi vakit geçirmeye başladı. Birazdan bahsedeceğimiz en popüler 50 web sitesini ortaya koyan veriler, ünlü web analizi şirketi SimilarWeb‘den alınmış olup günümüze kadar yaşanan tüm faktörleri içermektedir.

Dünyanın En Çok Ziyaretçi Alan Web Siteleri


Dünyanın En Popüler 50 Web Sitesi Grafiği (Kaynak:visualcapitalist.com)

En tepede, hiç şüphesiz Alphabet‘in sahibi olduğu ve yılda iki trilyon arama sorgusuyla lider olan Google var. Google, kazançlarının %80’ini reklamlar aracılığıyla elde ediyor.

Sosyal medya tarafında ise 2,7 milyar kullanıcıyla dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook geliyor. Ayrıca ortalama olarak bir kullanıcının günde yaklaşık 34 dakika Facebook’ta vakit geçirdiği de gözlemlendi. Dahası, milyarlarla ifade edilebilecek sayıdaki Facebook kullanıcısının %36‘sı Facebook aracılığıyla dünyada olup bitenlerden haberdar olmayı tercih ettiklerini de anketlerde belirtiyor. Unutmamak gerekir ki bu veriler, tüm sosyal medya platformları arasında en yüksek değer.

Çin’in lider arama motoru Baidu ise, en iyi 50 web sitesi listesinde 5,6 milyar ziyaretçi ile 7. sırada yer alıyor. Ayrıca şirket kendi ülkesindeki otomobil üreticisi Geely ile ortaklık kurarak elektrikli araçlara yatırım yapmayı planlıyor.

Pandeminin oluşturduğu değişiklikler nedeniyle Zoom 15. sıraya yükseldi ve TikTok da yükselişi gördü. TikTok ise şu anda 43. sırada yer alıyor.

Menşe Ülkesine Göre En İyi Web Siteleri

ABD’nin 27 ülkeye ait olan dünyanın dört bir yanından en iyi web sitelerinin merkezi olduğu söylenebilir. Bunun diğer bir sebebi çoğu şirketin birden fazla alt şirketlere sahip olması olarak da açıklanıyor. Örneğin ABD, 28. sıradaki Microsoft, 25. sıradaki LinkedIn ve 16. sıradaki Live.com gibi dünyada listelenen 50 en iyi siteden yedisine sahip.

Ardından sıra, dünyanın en çok ziyaret edilen 50 web sitesi listesinde yer alan 5 Çin menşeili siteye geliyor; Baidu (7. sıra), QQ (34. sıra), Bilibili (42. sıra), TikTok (43. sıra) ve AliExpress (47. sıra).

Özet olarak internet pazarının çok büyük bir ivmelenme yaşadığını görüyoruz. Listede bulunan sitelerin sıraları oynasa da, internetin hayatımızın büyük bir parçası olduğu kendini net bir şekilde gösteriyor.

Daha Fazla Göster

Mühendis Çekmecesi

Yöneticilerin Kontrol Sağladığı Ortak Kullanım Yönetim Hesabı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu