Dersler

Bilimsel Araştırma Yöntemleri Ders Notları


Bugün size akademik kariyer yapmayı planlayan arkadaşlarınıza çok faydalı olacak bir konudan bahsedeceğiz. Bilindiği gibi akademik kariyer denilince geceler boyu uyumadan çalışmak, hep araştırma yapmak ve bilimsel bir olgu ortaya koymak akla gelir.

Bu yolda ilerlerken her şey bir basamak halinde ilerler, önce tabi ki lisans sürecini bitirmek gerekir. Daha sonra ise yüksek lisans, doktora, yardımcı doçentlik, doçentlik derken tüm bu adımlarda yapmamız gereken belkide en önemli şey bilimsel araştırma yapmaktır. Bilimsel araştırma konusu o kadar önemlidir ki yüksek lisans sürecinde ki tüm öğrencilerin alması gereken kapsamlı bir derstir.

Araştırma dediğimiz zaman ne yazık ki akla internette “arama” yapmak gelir, fakat bulunan bilginin doğru olup olmadığını irdelemediğimiz sürece gerçek bir araştırmacı olamayız. İşte bu nedenle araştırma yapmanın kurallarını bilmeli  ve oluşturacağımız bilimsel olguları gerçek ve sağlam temeller üzerine kurmalıyız.

Bu günkü yazımızda sizlerle bilimsel araştırma yöntemlerini paylaşacağız. Bu dökümanı  sizi sıkmayacak şekilde ve anlaşılması için olabildiğince en yalın halde hazırlamaya çalıştık.
Yazımız hakkındaki düşüncelerinizi aşağıda ki yorum kısmına yazarsanız bizi çok memnun edersiniz.

Notlara Ulaşmak İçin Yorum Kısmına Mail Adresinizi Yazmanız Yeterli👇👇👇

Daha Fazla Göster

Mühendis Çekmecesi

Yöneticilerin Kontrol Sağladığı Ortak Kullanım Yönetim Hesabı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu