DerslerFaydalı Bilgiler

Uzay Kafes Sistemlerinin Analizi

Merhaba Arkadaşlar;

Mutlaka Arşivinizde bulunması gereken uzay kafes sistemlerinin analizi konusunda sizlere yardımcı olacak harika bir kaynak ile karşınızdayız.

Bu sistem yapımında çalıştığım Aşkabat Uluslararası Havalimanında terminal binalarının kuş formunun sağlanmasında da kullanıldı. Her türlü forma uyum sağlayabilen bu sistem estetik ve kullanışlı binaların mühendisliğinin mihenk taşı diyebiliriz.

Aşkabat Hava limanı Ana Terminal Binası

Uzay kafes sistemlerin tarihsel gelişimi, deniz kabuklusunun geometrik yapısına duyulan hayranlıkla başlamıştır. Deniz kabuklusundaki logaritmik heliks tarzında bir büyüme şekli, büyük açıklıklı yapı sistemlerine uyarlanmış; kabuklularının geometrik şekli, yapı teknolojisinde uzay kafes sistem gibi, çubuk ve düğümlerden meydana gelen bir sistemin tasarlanmasına yol açmıştır. Bununla birlikte yapı teknolojilerinde hafif, hızlı ve endüstrileşmiş çözümler arayışı uzay kafes sistemlerin doğmasına sebep olmuştur. Bu sistemler yapılarda büyük açıklıkların kolonsuz ve hafif bir strüktür ile geçilmesini imkan vererek işlevsel olarak yapıların daha esnek ve kullanışlı olmasını sağlamıştır.

Boyut: 2MBGoogle Drive

Telif haklarını çiğnediğimizi düşünüyorsanız lütfen bizimle irtibata geçiniz…

Daha Fazla Göster

Mühendis Çekmecesi

Yöneticilerin Kontrol Sağladığı Ortak Kullanım Yönetim Hesabı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu