Mühendislik Harikaları

MahaNakhon Binası ( Lego Gibi Bina =)

MahaNakhon binası, diğer adıyla The Ritz Carlton Residences & Edition Hotel Tayland’ da bulunan ve mimarisi ile oldukça dikkat çeken bir yapı. Bize göre açıkçası biraz lego yapılarına benziyor sanki küçük bir çocuğun gazabına uğramış gibi. =)


Bina hakkında bilgi verecek olursak; Bangkok’ da bulunan bina şu an dünyanın en uzun 100 binası listesinde 99. sırada. Aynı zamanda Asya kıtasının 58. Tayland’ ın ise en uzun gökdeleni ünvanına sahip. Yükseklik olarak 314,2 metre yüksekliğe sahip olan bina yer üstünde 75 altında ise 1 olmak üzere 76 katlı. Aktif kullanılan yükseklik ise 299 metre.

Bu ilginç binanın mimari dizaynı  Office for Metropolitan Architecture firmasına ait. Tabi birde statik tarafı var. Statik tasarım ise bir Fransız holding olan fakat Taylan’da da şubesi olan Bouyguse Thai Ltd şirketine ait. Sadece statik dizayn değil aynı zamanda binayı yapan firmada Bouyguse Thai Ltd. Görünüşü ve yüksekliği sizde çelikten yapılma algısı oluşturabilir lakin bina betonarme iskelete sahip. 

2011 yılında yapımına başlanan binanın yapım süresi 5 yıl sürmüş ve 2016 da tamamlanmış. Otel ve apartman olarak kullanılan bina da 209 daire ve 154 otel odası bulunuyor. 22 Asansöre sahip olan binada ortalama asansör hızı 8 m/s. 


Binanın ana kulesi 121.782 m2 alan kaplarken bina ek yapılarla 131.017 m2 alan kaplıyor.


Kaynak

Daha Fazla Göster

Mühendis Çekmecesi

Yöneticilerin Kontrol Sağladığı Ortak Kullanım Yönetim Hesabı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu