Sıra Dışı Bİr Asansör “Bailong Elavator”

       

          Bailong Asansörü veya diğer adıyla bilinen Yüz Dragon Asansörü Çin’in Wulingyuan Scenic bölgesinde yer almaktadır. Bu devasa asansörün ana ekipmanı bir Alman firması olan Rangger Elavator Company tarafından yaklaşık olarak 26 milyon dolara tasarlanmış ve üretilmiştir. Yüz Dragon Asansörü “dünyanın en yüksek, en hızlı açık asansörü” olarak Guinness Dünya Rekorları Kitabında yer almıştır.


        Toplam yüksekliği 335 metre olup paralel çalışan üç gezi asansörü içerir. Her asansör her seferinde 50 yolcu alabilir . İlk yapıldığında hızı 3 m/s idi, fakat yapılan çalışmalar sonucu hızı 2013’den bu yana 5m/s’ ye yükseltilmiştir.  Eğer üç asansör aynı anda çalışırsa saat de toplam 4000 kişi asansörle taşınabilir.

       Bailong Asansörünün hizmet verdiği bölgedeki insanlar dağ çıkmak için günlerini harcamak zorunda kalmıyorlar, bu asansör hızlı ve rahat bir ulaşım sağlıyor. Ayrıca asansör yolculuğu boyunca eşsiz manzaralara tanık olunuyor. Ziyaretçilerine otel ve diğer tesislere rahat ulaşım imkanı sağlayan bu eşsiz asansör çevreyi etkin bir biçimde korumaya yardımcı oluyor. Her yıl yüzlerce turist bu bölgeye gelip 58 saniyelik bu eşsiz yolculuğun tadını çıkarıyor.

Exit mobile version