İlginç Mimari Örnekler

  1. Wonderworks (Pigeon Forge, ABD) Şiddetli bir fırtınaya maruz kalan bir evin, başka bir ev üzerine tepe taklak düşmesini andıran bu mimari yapıt, Pigeon Forge’de bulunmaktadır.

2. Hava Kuvvetleri Akademisi Kilisesi (Kolorado, ABD) ABD’nin Kolorado eyaletinde bulunan, insanların hayran kaldığı bu kilise, dünya mimarisinin en çok beğenilen ibadethaneleri arasında yer almaktadır.

3. Piyano Ev (Çin) Çin’in An Hui eyaletinde bulunan bu piyano ve keman görünümündeki ev oldukça ilginç bir görünüme sahiptir.

4. “Device to Root out Evil”, 1997 yılında Dennis Oppenheim tarafından Kanadada tasarlanan yapı başta kilise olarak tasarlanmasına rağmen, günümüzde sadece heykel olarak işlev görmektedir. Galvanizli yapısal çelik, eloksallı delikli alüminyum, şeffaf kırmızı Venedik camından yapılmıştır ve beton temellere sahiptir.

5. Banknot bina, tamamı ofis olarak kullanılmak üzere inşa edilmiş  dış cephesi tamamen Litvanya’nın resmi para birimi olan Lita’nın binliği ile kaplanmış olan iş merkezi tasarımı.

Exit mobile version