İNŞAAT SAHASINDA ACİL İLETİŞİM DURUMLARI İÇİN EN İYİ 5 UYGULAMA

İnşaat ve imalat gibi yüksek riskli işler söz konusu olduğunda, krizlerin ortaya çıkması muhtemeldir. Çalışanlar, bir tehlikeyle karşılaştıklarında durumlarını diğer çalışma arkadaşlarına iletmenin bir yolunu bulamadıkları için, sonuçları can kayıpları ile olan durumlar meydana gelebilmektedir.

Depolarda veya büyük şantiyelerde, bazı çalışanlar yakın temas noktası olmadan acil bir durumla karşılaştıklarında bu özellikle tehlikeli olabilir. Bu nedenle inşaat yöneticilerinin etkili bir güvenlik iletişim protokolü uygulaması önemlidir.

Acil durumlar sırasında kolaylaştırılmış bir iletişim protokolünün mevcut olmasını sağlamak, bir yaralanma, doğal afet veya diğer beklenmedik bir olay olsun, tüm çalışanların afet grevleri için bilgilendirilmelerini ve hazır olmalarını sağlayabilir. Bunun için birkaç etkili önlem bulunmaktadır;

1. Çalışanları Telsizlerle Donatın

Çoğu inşaat yöneticisi çalışanlarını bir tür taşınabilir mobil cihazla donatır. Genellikle, bu cihaz bir cep telefonu. Cep telefonları standart iletişim için etkili olsa da, acil durumlarda gereken aciliyeti sağlamazlar.

İster acil bir duruma yakalanın, isterse başkalarını tehlikeye karşı uyarmaya çalışın, çevir sesi ve sesli posta ile uğraşmak kritik dakikaların yok olmasına neden olabilir. İki yönlü telsizler, acil durumdaki iletişimin en iyi yoludur, çünkü mevcut tehlikeli durumun farkında olması gereken diğer işçilere doğrudan bir hat sağlarlar.

Ayrıca, birçok iki yönlü telsiz aşağıdakiler de dahil olmak üzere değerli acil durum özellikleriyle birlikte gelir:

2. Bir PA Sistemi uygulayın

Birden çok şantiyenin yer aldığı durumlarda, bir PA sistemi acil durumları duyurmak için daha etkili bir yol olabilir. Bu, operatörlerin ve yöneticilerin potansiyel bir tehlike şantiyesinde işçilere toplu bir bildirim göndermelerine olanak tanır.

Birçok PA sistemi, dış mekan çalışma sahaları için bile işlevsel olmasını sağlayarak iki millik bir erişim alanına sahiptir. PA sisteminin erişiminin yanlış alarmları önlemek için yönetim veya İK gibi uygun departmanlarla sınırlandırılması önemlidir.

3. “Çalışma Arkadaşı Sistemi” Uygulayın

“Çalışma Arkadaşı Sistemi”, beşinci sınıf saha gezilerinden bu yana kullanmadığınız bir şey gibi gelebilir, ancak acil bir durumda iletişim kurmak için son derece önemlidir. Tehlikeli iş sahalarında, yüksek riskli görevler üstlenmeleri gereken işçiler, onları bir ortakla sürdürmeye teşvik edilmelidir.

Bir işçinin acil bir durumla karşılaşması durumunda bir ortağa sahip olmak esastır, çünkü bu iş ortağı yönetime geri dönebilir ve durumu aktarabilir. Teknoloji hızlandırılmış güvenlik güvencesi sağlarken, yüz yüze iletişim hala en net biçimdir.

4. Sevk Bilgilendiricileri ve Haberciler

Bazı kişiler acil bir durumda önceden belirlenmiş muhbir ve haberci olarak hareket etmelidir. Bunlar, diğer işçilere alarm vermemek için sakin ve özlü bir şekilde haber iletebilen güvenilir işçilerdir.

Bilgilendiriciler ayrıca işçilere acil durum hakkında mümkün olduğunca fazla bilgi vermeye teşvik edilmelidir. Çoğu zaman, hikayenin tamamına sahip olmamak daha da panik yaratabilir. İK eğitimine sahip muhbirler hazırlamaya yardımcı olur, bu nedenle kötü haberleri sürekli nasıl ileteceklerini bilirler.

5. Giyilebilir GPS Cihazlarını Düşünün

Giyilebilir GPS cihazları bileğe veya kalçaya klipslenebilir. Çalışanların parazit olmadan çalışmalarına sorunsuz bir şekilde devam etmelerine izin vererek, ayrıca yöneticilerin çalışanlarının nerede olduğunu takip etmelerine olanak tanırlar.

Bu, özellikle çalışanın GPS Cihazından uyarı almaları durumunda, daha büyük şantiyeler için yararlıdır. Yöneticilerin ve acil durum hizmetlerinin çalışanı tehlikede hızlı bir şekilde bulmasını sağlar, böylece daha zararlı bir sonuç riskini azaltır.

Kaynak: https://www.constructconnect.com/blog/5-best-practices-communicating-construction-emergencies

Exit mobile version