İlham Veren Mimariler

İnsanoğlunun hayal dünyasında gezintiye çıkmaya ne dersiniz? Bugünkü yazımızda hayata geçmiş veya geçmeyi bekleyen mimari tasarımlardan söz edeceğiz. Kim bilir belki bu tasarımlar sizin hayal gücünüzü de harekete geçirir. Başlayalım o zaman….
     İspanyol mimar Manuel Nunez tarafından 1981 yılında tasarlanan bu yapı Fransa’da bulunmaktadır. Çok amaçlı kullanılan yapıda 500’den fazla konut, anaokulu, ortaokul ve ek eğitim tesisleri vardır.
     Helsinki’ nin göbeğinde bulunan bu tarihi yapı tren istasyonu olarak kullanılmaktadır. Farklı mimarisi ile dikkat çeken eser sadece yolculuk yapmak için gelen misafirlerini değil aynı zamanda birçok turisti de her gün misafir ediyor.
    Türk motiflerini tasarımında taşıyan  “Torsky“. Kazakistan’ da bulunan bu yapı 5 yıldızlı bir otel olarak kullanılmaktadır.
    Fransız mimar Jacques Rougerie‘nin tasarladığı “Denizden Gelen İnsanlar Şehri” anlamına gelen “Meriens” okyanus üzerinde bir yaşam kurmayı amaçlıyor. Dev yüzen şehrin bir bilim merkezi olarak kullanılması planlanıyor.
Binanın ön kemerinde demirden işlenmiş dev bir ağaç bulunduran bu klasik mimari örneği Rusya’nın Kazan şehrinde bulunmaktadır ve Tarım Bakanlığı tarafından kullanılmaktadır.
İspanya’nın Barcelona şehrinde bulunan Sagrada Familia kilisesi ünlü Katalan mimar Antoni Gaudi tarafından tasarlanmıştır.
Sizlere tasarım konusunda ilham verebileceğini düşündüğümüz güzel örnekler sunduk. Umarım Beğenirsiniz.
Exit mobile version