Yurt Dışında Çalışmak İsteyen İnşaat Mühendislerine Tavsiyeler

Merhaba;

Bu yazımızda Yurt dışında çalışmak isteyen öğrenci arkadaşlarımıza ve meslektaşlarımıza tavsiyelerde bulunacağız… Bu tavsiyeler altın değerinde ve sizlere ek donanım sağlayacak tavsiyeler. Bir yolu yürüyerek aşmak var arabayla aşmak var uçakla aşmak var. Seçim sizin…

  1. Öncelikle dil eğitimi almanız gerekli. Genel olarak sektörde İngilizce zaten olmazsa olmaz konumunda artık. Yalnız sadece konuşma olarak değil yazışmalar konusunda da kendinizi ifade edebilecek güçlü bir İngilizce altyapısına sahip olmanız gerekli. Coğrafi olarak bakmak gerekirse Kuzey Afrika tarafında Fransızca, Rusya ve eski SSCB ülkelerinde ise Rusça bilmek avantaj. Çünkü buralarda çalışan yerel halklar genellikle bu dilleri kullanıyor.
  2. Programlara hakim olmanız lazım. Microsoft Excel ve AutoCAD en çok kullanacağınız programlar. Bunları bilmeniz artık elzem konumunda. Bunun yanında tasarım departmanında çalışacaksanız Revit ve Rhinoceros da gerekli olmaya başladı. Ek olarak 3Ds Max gibi 3 boyutlu tasarımlar yapabileceğiniz programları da öğrenebilirsiniz. Planlama departmanında çalışmak istiyorsanız Primavera ve MS Project programlarından en az birini öğrenmenizi tavsiye ederiz. Statik ofislerde çalışmayı planlıyorsanız şayet en önemli programlardan olan Sap2000 i mutlaka öğrenin derim. Bunun yanında ideCAD kullanılmakta. Bu programların bir çoğuna ve eğitimlerine sitemiz üzerinden erişebilirsiniz.
  3. “En önemlisi bitmeyen bir öğrenme isteği ve törpülenmiş ego. Eğer gözlerinizi ve kulaklarını açarsanız düz işçiden dahi bir şeyler öğrenebilirsiniz.” Bu söz yurt dışında beraber çalıştığımız proje müdürü abimiz Ömür Kerem ERDEK’ e ait. 
Bu tavsiyelere uyar ve gereklilikleri sağlarsanız iş bulmanız daha da kolaylaşacaktır. Hatta aranan eleman olabilirsiniz… Sizlerinde eklemek istediği tavsiyeler olursa yorumlarınızı esirgemeyin…


Exit mobile version