İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık için Bilgisayar Tavsiyesi

  
  Merhaba Arkadaşlar;

Bu yazımda sizlere mesleğimizin bir gereği olan aynı zamanda öğrenci kardeşlerimize de zaman zaman lazım olan bilgisayarların teknolojik donanımları hakkında bilgi vereceğim.

Malum Dolar aldı başını gitti ve bilgisayar fiyatları da fırladı. Yanlış yönlendirmelerden dolayı siz değerli arkadaşlarımın değerinden pahalı veya ederinden düşük performanslı cihazlar almamanız için bu yazıyı yazma gereği duydum.

Öğrencilik zamanında bende dizüstü bilgisayar alanlardanım. Lenovo marka bir bilgisayar almıştım. Bu bilgisayarı okulun ikinci senesinden mesleğimin 2. senesine kadar 5 yıl kullandım. Evet 5 yıl çünkü bir sene okulu uzatmıştım. 😊 

Donanımsal özellikleri sırasıyla işlemci ilk nesil İntel-i7, Ram 8 GB, Ekran Kartı 2 GB ATI Radeon, ve 500 GB Harddisk.

Vel hasıl kelam tavsiyelerimize gelince sırasıyla Pahalıdan – Ucuza Dizdim;
Örneğin i7 pahalı , i5 ucuz şeklinde.


Öğrenciler İçin;

İşlemci: İntel i7, İntel-i5 veya İntel-i3 (Minimum 6. Nesil)
Ram(Bellek): 16-12-8-4 GB Olabilir. Ram MHZ değeri ise minimum 2133 MHz olmalı.
Harddisk: Mutlaka Ama Mutlaka SSD teknolojisine sahip bir harddisk alın ve minimum 128 GB olmasına dikkat edin. Sistemi de mutlaka SSD Harddiske yükletin. Hafıza çok da önemli değil çünkü harici bir HDD alarak bu sorunu çözebilirsiniz.
Ekran Kartı: 8-6-4-2 GB kartlardan biri olabilir. DDR5 serisi ve Nvidia marka olması önemli. Şahsi Tavsiyem Nvidia Ge Force GTX 1050 Ti serisi. Bu kart 4 GB ve hızlı bir kart. Tabi bu konu bayağı su götürür. Kısaca bahsedecek olursak saat huızları ve bellek miktarı çok önemli. Yüksek olanları tercih edin. Bu bahsettiğim kart meslek hayatınızda bile size rahatlıkla yeter.
Ekran Boyutu: İmkanınız varsa şayet 17.3 inç boyutunda bir bilgisayar alın. Çünkü Excel ile çalışırken bazen ekranınız size küçük gelecek. Sınır ise 15.6 inç den küçük almayın.
Ek Tavsiye: Numerik Tuşları olan ve yansıma yapmayan mat ekranlı bir bilgisayar almaya çalışın. 

Meslektaşlar için;

Minimum gereksinimler i5 işlemci, 8 GB Ram, 256 GB SSD Harddisk, 4 GB Nvidia Ge Force GTX 1050 veya 1050Ti, Ekran Boyutu 15.6 inç, Mat ekranlı ve Numerik Klavyeli. 

Marka Olarak: MSI > Monster > Lenovo > Dell > Asus > Acer > HP > Casper sıralaması 
tavsiyemdir…

Bu yazdığım özellikleri HepsiBurada gibi alışveriş sitelerinde yazarak fiyatları kontrol edebilirsiniz.

Ekstra sorularınız olursa yorumlardan yazabilirsiniz bizlere… 
İyi Günler Dilerim…

Exit mobile version