(Çekiliş Sonuçları) Solidworks Eğitim Serisi

FSAE Örnek Çizimleriyle

Evet sevgili Mühendis Çekmecesi takipçileri. Çok güzel bir eğitim fırsatı ile karşınızdayız.

Çekilişle 15 kişiye ücretsiz sunulacak bu eğitim serisi ile Solidworks öğrenebilirsiniz.

Peki Solidworks Ne İşe Yarar?

SolidWorks, basit, hızlı ve etkin şekilde 2D ve 3D katı modeller ortaya çıkarmak için kullanılan bir CAD yazılımıdır. Diğer CAD programları gibi, kendine has bir ekosistem oluşturarak pratik anlamda özgün hedeflere uygun olarak uzmanlaşmıştır. 1995 yılından bu yana sürekli geliştirilerek geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmış olan SolidWorks, temelde Windows işletim sistemleriyle çalışan ilk 3D modelleme programı olma özelliğine sahiptir.

2006 yılında MIT’nin gerçekleştirdiği bir araştırmada SolidWorks; CAD yazılımları arasında %95 oranla en yüksek verimliliğe sahip yazılım seçilerek, zaman içindeki yükselişinin haberini vermişti.

Etkili 3D tasarım için SolidWorks

SolidWorks’ün gördüğü ilginin en önemli sebepleri arasında ise, anlaşılır komutlarla basit çizimlerden karmaşık 3D geometrik yapılara kadar farklı modellerin oluşturulmasını sağlayan kullanıcı dostu arayüzü geliyor.

SolidWorks ile tasarım sürecinin tüm aşamaları kolayca kontrol edilebiliyor. RealView grafikleri gerçek zamanlı olarak tasarımlarınızı gerçekleştirmenizi, PhotoView 360 ise gelişmiş foto realistik render ve animasyon yaratmanızı sağlıyor. Bu iki araç da üretime geçmeden önce tasarımınızın gerçekte nasıl görüneceğine dair fikir veriyor.

CAD yazılımlarında sık karşımıza çıkmayan 3D Sketch özelliği kolayca çizim yapılması konusunda kullanıcıya rahatlık sağlıyor. Tasarımınızın her bir detayını görmenize yardımcı olan SolidWorks, hataları erken tespit etmenize imkan veriyor. Bunun ötesinde mukavemet analizi simülasyon yapmanıza yardımcı oluyor. Böylece katı modeli hazırlanan parça, gerekli durumlarda, üretim aşamasına geçmeden önce yeniden boyutlandırılabiliyor. Bu özellikler sayesinde, kusursuz bir ürün tasarımı için zaman kazanmak ve bütçeyi etkili harcamak mümkün oluyor.

Farklı endüstrilerde SolidWorks

Özellikle makine ve kalıp alanında çalışan kişilerin kullandığı bilgisayar destekli tasarım, bilgisayar destekli üretim ve bilgisayar destekli mühendislik teknolojileri; tasarım ve üretim dünyası için önemli bir yer tutuyor. Farklı sektörlerde tercih edilen SolidWorks, bu teknolojik evrende öne çıkıyor.

Ayakkabı ve çanta tasarımcılarından spor ekipmanı tasarımcılarına kadar pek çok alandan tasarımcı SolidWorks kullanıyor. Devasa ürünlerde de rahatlıkla kullanılabilen CAD yazılımı, otomotiv sektöründe de fark yaratıyor.

Baştan sona tüm süreç, SolidWorks üzerinden yürütülebiliyor ve burada tasarımın çeşitli değişkenlerde nasıl sonuçlar vereceği değerlendirilebiliyor. Dahası, gelişmiş program ile araç tasarımları sanal ortamda test ediliyor ve bu sayede test sırasında daha fazla kontrol sağlanıyor.

Çekiliş Süreci

Çekiliş için yapmanız gerekenler çok basit.

Hepsi bu kadardı. Çekiliş 17 Ekim akşam saat 19:00 da sonlanacak. Kazananlar aynı gün 21.30 da bu yazının altında açıklanacak.

ÇEKİLİŞ SONUÇLARI

Kazanan talihliler aşağıdaki görselde belirtilmiştir. Kodları instagram hesaplarına DM ile gönderilmiştir.

Tebrik Ediyoruz… Hayırlı Olsun…

Eğitim Setini İncelemek İçin Buraya Tıklayın…

Diğer Fırsatlarımız İçin Bu Bağlantıyı Takipte Kalın…

Önemli Not: İndirim Kuponu Sadece 3 Gün Geçerli. 3 Gün Sonra Kullanımda Olmayacak…

 

Exit mobile version