Dünyanın İlk Hidrojenle Çalışan Treni Almanya’ dan

 Dünyanın ilk  hidrojenle çalışan trenleri , Kuzey Almanya’da hizmete girerek, sürdürülebilir seyahat için yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Alstom tarafından yapılan trenler, Hamburg’ un hemen batısındaki Cuxhaven ve Buxtehude arasındaki çizgide çalışmaya başladı. Bu yeni teknoloji trenler şu anda yaklaşık 100 km’lik bir hatta hizmet veriyor.
    
     Alstom CEO’su Henri Poupart-Lafarge, “Dünyanın ilk hidrojen treni ticari hizmete giriyor ve seri üretime hazır.” ifadelerini kullandı. Alstom, teknolojiyi, elektrikli olmayan demiryolu hatlarındaki dizel yakıtlara göre daha yeşil ve daha sessiz bir alternatif olarak, birçok Alman kentinin hava kirliliğine karşı mücadele etmek için cazip bir beklentisi olarak görüyor.

     Alstom’daki projenin yöneticisi Stefan Schrank, “Elbette, hidrojenli bir tren satın almak bir dizel trene göre biraz daha pahalıdır, ancak daha ucuzdur.” dedi.
   Alstom, İngiltere, Hollanda, Danimarka, Norveç, İtalya ve Kanada da dahil olmak üzere birçok dünya ülkesinin hidrojen trenleriyle ilgilendiğini belirtti. Fransa hükumeti  ilk hidrojen treninin 2022’de raylarda olmasını istediğini söyledi.
Exit mobile version